Docent i investigadora predoctoral del programa APIF 2018 (Universitat de Barcelona) dins del Departament de Didàctiques Aplicades de la Facultat d’Educació (UB).

És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Granada (2000), guia oficial de turisme de Catalunya (2008) i màster en Ensenyament i Aprenentatge en Entorns Digitals per la Facultat de Pedagogia (Universitat de Barcelona, 2014).

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Myriam_Gonzalez-Sanz

Academia.edu: https://ub.academia.edu/MyriamGonzálezSanz

Orcid https://orcid.org/0000-0001-5798-2808

Twitter: @MyriamGSanz

Adscrita al programa de Doctorat en Didàctica de les Ciències Socials i el Patrimoni, actualment duu a terme la seva tesi doctoral en el camp de l’educació als museus i espais patrimonials, tot analitzant la implementació de les Visual Thinking Strategies (VTS) al Museu Picasso de Barcelona des de la perspectiva de tots els agents participants.

Dins de les seves àrees d’interès destaquen l’educació patrimonial, i més particularment l’educació als museus, la innovació educativa –en especial, les metodologies que potencien un aprenentatge significatiu i permanent-, l’enfocament participatiu i co-creatiu en la mediació cultural i l’ús de les tecnologies emergents aplicades al patrimoni.

Entre les seves publicacions destaquen els articles en revistes especialitzades del sector (Revista de Educación, Cadmo, Íber), així com  nombroses comunicacions a congressos de la matèria.

Ha exercit la pràctica docent tant en l’àmbit de l’educació formal com de la no formal i en diferents països. Els seus quinze anys d’experiència en el món de l’educació als museus i espais patrimonials li han permès col·laborar amb nombroses empreses del sector i amb centres com ara el Museu Picasso, la Sagrada Família, Caixafòrum Barcelona, la Casa Museu Gaudí, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) o el Museu de l’Hospitalet de Llobregat.

Des de fa més de deu anys forma part de l’equip d’Àgora Serveis Culturals, entitat des de la qual ha dissenyat i coordinat projectes educatius al voltant del patrimoni (ICUB, Palau Güell), ha elaborat continguts i materials didàctics i ha conduit visites i activitats dirigides a tot tipus de públics.

Com a formadora ha impartit cursos i tallers dirigits a professorat i a educadors patrimonials per a múltiples entitats (Fundació Antoni Tàpies, Formación al Cuadrado, Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Palau Güell, Caixafòrum).

En l’actualitat col·labora com a docent amb el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia, amb els Graus d’educació Infantil i Primària de la UB i participa en diversos projectes competitius de recerca dins de Didpatri.

 

Contacte

Facultat d’Educació.

Departament de Didàctiques Aplicades. Despatx 125.

Universitat de Barcelona. Campus Mundet. Edifici de Llevant.

Passeig de la Vall d’Hebron 171

Barcelona 08035

Telf. 934035006