Maria Feliu Torruella

Professora agregada del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Facultat de Formació del professorat de la Universitat de Barcelona.

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es va doctorar en Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni per la UB amb la tesi Metodologies d’ensenyament i aprenentatge i factors de percepció de l’art en l’educació primària (link: http://hdl.handle.net/10803/1346)

Pg. Vall d’Hebron 171
(08035) Barcelona.
Facultat de formació del professorat-Campus Mundet.
Departament de didàctica de les ciències socials, despatx 125.
Tel. 93 4035087.
Correu electrònic: mfeliu@ub.edu

Les seves primeres experiències professionals en el camp del patrimoni i dels museus van ser treballant com al Museu Diocesà de Barcelona fent l’atenció del visitant i principalment fent d’educadora en l’empresa Schola Didàctica Activa S.L. És arrel d’aquesta feina que decideix especialitzar-se en la didàctica patrimonial i per això el 2006 va començar la seva carrera com a investigadora predoctoral APIF al Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la UB. És membre de DIDPATRI des del 2011.
S’ha especialitzat en temes relacionats amb la didàctica de les ciències socials, la didàctica del patrimoni, la didàctica de l’art. A més, des de 2009 col·labora amb el Museu d’Història de Catalunya en tasques de suport didàctic per a la formació dels educadors i sobretot en la creació i desenvolupament de propostes educatives. També col·labora amb el grup de recerca DHIGECS de la Universitat de Barcelona.

Línies de recerca

Didàctica del patrimoni

Didàctica de la història

Materials didàctics per l’educació

Col·laboracions en docència

Actualment

Grau en Educació Infantil, UB.

Grau en Educació Primària, UB.

Màster en Gestió del Patrimoni, UB

Anteriorment

Màster universitario y doctorado en Educación y museos (Patrimonio, Identidad y Mediación Cultural), Universitat de Murcia.

Diplomatura en Educació Primària, UB

Batxelor en Ciències de l’Educació, UdA (Universitat d’Andorra)