Elaboració de projectes museològics i museogràfics

A partir de convenis i contractes de recerca o innovació amb les administracions o amb empreses. Especialització en projectes bàsics. El grup compta amb una àmplia experiència en l’elaboració de projectes i seguiment de la seva execució. Les propostes museològiques i museogràfiques s’han concretat en centres d’interpretació, museus, musealització de monuments i musealització de paisatges o de patrimoni històric-arqueològic all’aperto.

Entre els més rellevants dissenyats o executats figuren: Museu d’Història de Catalunya, Muralles d’Eivissa, Centre d’interpretació de Sa Capelleta (Eivissa), Centre d’interpretació de l’aviació republicana, exposició “Donec Perficiam” del Born Centre Cultural, actualització de la museografia del castell del Catllar, del Molí de les Tres Eres de Cambrils…

Exposicions produides per DIDPATRI en itinerància

El grup de recerca produeix exposicions de petit format en col·laboració amb d’altres grups de recerca i empreses del sector, amb l’objectiu de revertir a la societat tot el coneixement adquirit en la recerca finançada per les administracions públiques.

Produccions audiovisuals

Tenim una àmplia experiència en la redacció de guions, i en la realització i producció audiovisual adreçada a la comprensió històrica i patrimonial de caràcter didàctic. Des d’un Watch-Out de diverses pantalles a la producció de vídeos per a dispositius mòbils.

Per a l’elaboració dels audiovisuals s’utilitzen elements tecnològics de darrera generació, tot combinant la gravació directe amb les imatges geneerades a partir de 3D, matte painting, i gravacions amb vols de Drone.

Entre els més rellevants destaquen: Audiovisual del castell de Sant Ferran (Figueres), audiovisuals de l’exposició “Donec Perficam” del Born. Centre Cultural, vídeos didàctics sobre la Guerra de Successió per a la plataforma XTEC de la Generalitat de Catalunya, guió i seguiment de la producció de la guia audiovisual a la Seu d’Urgell del segle XIV mitjançant codis QR…

Artefactes didàctics

La museografia didàctica exigeix participació i interacció amb el visitant. A tal fi un dels punts forts del grup ha consistit en l’elaboració d’artefactes de museografia didàctica de diferents tipologies, per aplicar a l’exterior, per tal de fer comprensibles entorns històrics i arqueològics. També interactius mecànics i informàtics per tal d’ajudar a interpretar peces i conceptes en museus i centres d’interpretació.

Entre els més rellevants destaquen: les maquetes interactives amb elements audiovisuals, com les elaborades per la Casa de Cultura del Masnou, del Centre d’interpretació del parc de Collserola, o les estacions d’interpretació didàctica del Born. Centre Cultural.